Jussi Valtonen

Jussi Valtonen

“Keskeinen syy pysymiseemme Mäntyharjussa on henkilöstöllemme pitkän ajan kuluessa kertynyt ammattitaito. Tuotannossamme tarvittavaa osaamista ei opita suoraan koulun penkillä. Exel on toiminut Mäntyharjussa samalla tontilla vuodesta 1973. Tehdasta on laajennettu ja kehitetty askel kerrallaan. Täällä on korkeatasoista teknologiaosaamista ja monipuoliset prosessit.”

Jussi Valtonen
Mäntyharjun tehtaan tehtaanjohtaja, Exel Composites Oyj

Exel Composites Oyj on johtava komposiittiteknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittituotteita ja -ratkaisuja vaativiin sovelluksiin. Yhtiöllä on toimintaa Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa ja se toimittaa tuotteita yli 50 eri maahan. Exel Compositesin päämarkkina-alue on Keski-Euroopassa. Yhtiön kotipaikka on Mäntyharju.

Innovatiivisia materiaaliratkaisuja

Exel Compositesin tuotteet voidaan jakaa neljään ryhmään: profiilit, laminaatit, putket sekä Exel-tuotteet ja -järjestelmät. Valtaosa tuotteista on asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja ja ne suunnitellaan läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tuotteita toimitetaan mm. rakennus-, kuljetusväline-, sähkö- ja urheiluvälineteollisuudelle. Lisäksi asiakkaita on mm. paperiteollisuudessa sekä puhdistus- ja kunnossapitomarkkinoilla.

Konserni työllistää noin 500 henkilöä maailmanlaajuisesti. Konsernilla on toimipisteet Suomessa Mäntyharjun lisäksi Joensuun Kiihtelysvaarassa sekä Vantaalla (myynti ja johto). Konsernin muut tehtaat sijaitsevat Australiassa, Belgiassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa ja Kiinassa.

Jari Putkinen

Jari Putkinen

Mervi Venemies

Mervi Venemies

Jari Putkinen

Jari Putkinen

Mervi Venemies

Mervi Venemies