Clas Palmberg

Clas Palmberg

“Hyvän työvoiman saanti ei ole koskaan ollut ongelma. Mäntyharju on yrittäjäystävällinen kunta, jossa kunnalliset päätökset tehdään nopeasti ja hyvin.
Alueella on samat haasteet kuin muuallakin. Viisailla päätöksillä Mäntyharju voi hyödyntää sijaintinsa.”

Clas Palmberg
hallituksen puheenjohtaja, Oy Woikoski Ab

OY WOIKOSKI AB on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasuntuottaja ja kaasu- ja kemianteollisuuden uranuurtaja. Mäntyharjun Voikoskelle perheyhtiö siirsi tehtaan vuonna 1918 riittävän vesimäärän takaamiseksi tuotannolle. Vesivoiman lisäksi toimiala vaatii tilaa.Nykyisin Woikoskella on Suomessa 9 toimipaikkaa, yli 160 jälleenmyyjää, noin 250 000 kaasupulloa ja 42 milj. euron liikevaihto.

Kaasut ovat yhteiskunnallemme yhtä tärkeitä kuin vesi, sähkö ja lämpö, sillä ne pitävät osaltaan yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Woikosken tuotanto on merkittävää myös Suomen huoltovarmuuden kannalta.

Jo neljännessä polvessa toimiva perheyhtiö innovoi ja investoi vahvasti ekologiaa tukeviin menetelmiin. Uusi heliumlaitos Mäntyharjussa on yksi moderneimmista maailmassa ja tekniikaltaan huippuluokkaa, vaatien myös käyttäjiltä suurta tietotaitoa ja osaamista.

Woikoski on viime vuosina panostanut voimakkaasti vedyn tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Voikoskella sijaitseva vetytankkausasema on Woikosken oman innovaation tulos, jolla tähdätään maailmanlaajuisille tankkausasemamarkkinoille. Asema täyttää vedyn ajoneuvoon joko 350 tai 700 barin paineella. Muutamia minuutteja kestävällä täytöllä auto kulkee noin 600 kilometriä.

Pekka Karhula

Pekka Karhula

Jari Putkinen

Jari Putkinen

Pekka Karhula

Pekka Karhula

Jari Putkinen

Jari Putkinen