Oikea paikka monelle

Hyvät palvelut, harrastusten kirjo ja lähellä oleva luonto on yhtälö, jossa moni viihtyy. Kuitenkin jokainen perhe on erilainen ja tarvitsee erilaisia palveluita.

Vesiretkeily

Siksi Mäntyharjuun muuttava ei ole sidottu vain yhteen oikeanlaisen asumisen sapluunaan, vaan huomioimme erilaiset tarpeet.Ja kun ryhdyt rakentamaan unelmiesi kotia, tontteja löytyy sekä kunnalta että yksityisiltä – kysy tarkemmin meiltä! Rakennusluvan saa meillä muuten keskimäärin neljässä viikossa.

Ota yhteyttä, niin autamme Mäsekissä etsimään sinulle parhaat vaihtoehdot!

SOLMU -hanke

Muuttohalukkuutta Mikkelin seudulle on erityisesti pääkaupunkiseudulla. Muuttoa suunnittelevan kannattaa olla yhteydessä SOLMU:n iloiseen ja avuliaaseen  tiimiin!

Löydät uusimmat uutiset hankkeesta facebookista.

Koulut ja päiväkoti vertaansa vailla

Mäntyharjulaiset ovat ylpeitä kouluistaan ja uudesta päiväkodistaan, eikä syyttä.  Toimitiloihin on viime vuosina investoitu voimakkaasti.

Päiväkoti Mustikkatassu avautui vuoden 2014 alussa. Päiväkoti sijaitsee aivan Mäntyharjun keskustan lähellä, keskellä luontoa. Päiväkodin lisäksi tarjolla on myös perhepäivähoitoa.

Pienet lapset aloittavat koulupolkunsa joustavasti, kun esikoulu ja 1-2 luokat työskentelevät joustavasti ryhmiteltyinä.  Pieniä koululaisia varten on järjestetty myös iltapäivätoimintaa, johon jokainen mahtuu.

Uusi ala- ja yläkoulu on rakennettu kuntataajamaan 2010 -luvulla.

Mäntyharjun lukiossa on uusi, tämän päivän tekniikalla varustettu koulurakennus, tasokkaat opettajat, motivoituneet lukiolaiset ja hyvät tulokset.

Kannustamme sinua löytämään oikean opinpolun ja saat hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Voit rakentaa itsellesi omanlaisen opintokokonaisuuden monipuolisesta kurssivalikoimasta ja täydentää niitä mm. kansalaisopiston kurssitarjonnalla. Tutustu myös ammatillisiin yhdistelmätutkintoihin ja lukion aikuislinjan tarjontaan.

Lue lisää kouluista.

Palvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut on keskitetty Mäntyharjun Terveyskeskukseen. Ajankohtaiset tiedot terveyspalveluista ja sosiaalipalveluista.

Mäntyharjussa on pieneksi kunnaksi tasokkaat kauppapalvelut. Päivittäistavaroita tarjoavat M-Market, K-Supermarket ja S-Market. Erikoistavaraliikkeitä löytyy moneen makuun. Ja erityisesti voi kehua kunnan ihania kahviloita ja mukavaa palvelua.

Harrastukset

Kulttuurin ystävä voi osallistua näytelmäkerhoihin tai laulukuoroihin, käydä Taidekeskus Salmelassa nauttimassa huippunäyttelyistä, katsoa uutuusleffan kunnan ylläpitämässä 3D-elokuvateatterissa tai harrastaa kansalaisopistossa.

Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ovat kaikenikäisten mäntyharjulaisten helposti saavutettavissa. Lenkkeilijät, veneilijät, uimarit ja hiihtäjät nauttivat hyvin hoidetuista ulkoilupaikoista ja monipuolisista reiteistä, joille pääsee helposti. Mäntyharjussa voi lähteä luontoretkelle  tai -polulle aivan keskustan tuntumasta, urheilla liikuntahallissa, frisbeegolfkentällä  tai vaikkapa lainata Kickpark-potkurin kirjastosta ja lähteä retkiluisteluradalle.

Uudet, Repoveden kansallispuistoon asti ulottuvat, retkeilyreitit tarjoavat hienot mahdollisuudet patikoida, pyöräillä tai meloa lyhyempiä tai pidempiä retkiä. Talvella reitillä menee hiihtolatu. www.mantyharju-repovesi.com

Liikenneyhteydet

Mäntyharju sijaitsee Savon radan varrella ja kunnasta on hyvät junayhteydet niin etelän kuin pohjoisen suuntaan.  Katso ajantasaiset junayhteydet VR:n sivuilta.

Tieyhteydet ovat pääosin hyväkuntoiset – kuntakeskuksesta pääsee vajaassa kymmenessä minuutissa valtatie 5:lle.

Hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat sujuvan työsskäynnin myös kauempana. Mäntyharjun kuntakeskuksesta ehtii Mikkeliin noin puolessa tunnissa ja Kouvolaan tunnissa.