Tulevaisuuden kuusia Suomen juhlavuonna

Kun Suomi itsenäistyi vuonna 1917, kylvettiin itsenäisyyden kuusi. Tämä puu istutettiin Helsingin Kaivopuistoon vuonna 1931. Kun Suomi täytti 50 vuotta, istutettiin yli 30 000 Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta.

Kun Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, jatketaan perinnettä istuttamalla tulevaisuuden kuusia eri puolille Suomea. Puita voidaan istuttaa yksittäin ja metsiköiksi. Istutukset ja istuttajat dokumentoidaan kuvineen ja videoineen verkkoon. Istutuspaikalle kiinnitetään muistolaatta ja hetki ikuistetaan metsäaiheiseen muistokirjaan.

Suomen itsenäisyyden juhlakuusiperinteet jatkuvat, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Itsenäisyyden kuusta (1917) ja Kotikuusia (1967) seuraavat Tulevaisuuden kuuset. Tule mukaan istuttamaan pieni taimi, tulevaisuuden suuri kuusi. Keskiössä ovat lapset ja nuoret – siitä kertoo myös tunnus, kättä yhteen lyövät lapset. Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluvalla Tulevaisuuden kuusella on merkittävä tukija, sillä Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on sen suojelija. Presidentti Niinistön lisäksi Suomen eduskunta on ilmoittautunut mukaan ja istuttaa Tulevaisuuden kuusia toukokuussa 2017.

Tulevaisuuden kuusi -ennakkovaraukset: www.4h.fi/tulevaisuudenkuusi ja valitse Mäntyharjun 4H-yhdistys. Tulevaisuuden kuusi –paketti pitää sisällään kuusen taimen, kuparisen laatan ja muistokirjan. Paketin hinta on 100 euroa. Tuote on arvonlisäveroton.

Ensimmäiset ennakkoon varatut kuusentaimipaketit luovutetaan Mäntyharjun 4H-yhdistyksestä keväällä 2017.

Kesäkuun toimitukseen tilaukset 26.5. mennessä (toimitus vk 25)
Elokuun toimitukseen tilaukset 21.7. mennessä (toimitus vk 34/35)
Tässä on linkki tilauslomakkeelle:
Muista valita alasvetovalikosta Mäntyharjun 4H.